Winter Essentials: schoenen die elke garderobe nodig heeft

De winter is het seizoen van koude ochtenden, gezellige avonden en warme kleding. Als het aankomt op wintermode, dan zijn schoenen een onmisbaar item in je wintergarderobe. Ze beschermen je voeten tegen de kou en vocht, geven grip op gladde ondergronden en voegen een stijlvolle touch toe aan je outfit. In deze blog geven we je tips voor schoenen die elke garderobe deze winter nodig heeft. Schoenen zijn immers Winter Essentials voor iedereen, van jong tot oud.

Laarzen

Voor vrouwen zijn laarzen een must-have voor de winter. Ze zijn niet alleen praktisch en houden je voeten warm, maar ze zijn ook ongelooflijk stijlvol. Een trend voor dit seizoen zijn cowboylaarsjes. Een andere trend die we deze winter veel gaan zien is de ‘afzaklaars’ voor een stijlvolle doch casual look.

Shop Laarzen Dames

Dameslaarzen

Enkellaarsjes

Schoenen voor dames die we eigenlijk elke winter weer terugzien zijn enkellaarsjes. Ze zijn er in veel uitvoeringen en eigenlijk altijd makkelijk te combineren met vele outfits. Of je nu de deur uitgaat naar kantoor, voor een zakelijke afspraak of gezellig met vriendinnen op stap gaat, enkellaarsjes kunnen altijd. We kunnen er ook niet genoeg van hebben, van chique suède modellen in een effen kleur tot lekker opvallende enkellaarsjes in een felle kleur of metallic look.

Shop Enkellaarsjes Dames

Boots

De ultieme winterschoenen voor zowel dames als heren zijn een paar stoere boots. Ze zijn stijlvol, houden je voeten warm en droog en hebben vaak een robuuste profielzool voor goede grip bij winterse omstandigheden. En kan het je niet warm genoeg zijn, kies dan voor boots met een heerlijk warme vachtvoering voor de ultieme winter-ervaring.

Shop Boots Dames

Shop Boots Heren

Modieuze regenlaarsjes

Regenlaarsjes zijn er dan wel niet voor de koude winterdagen, maar wel voor de regenachtige, zachte winterdagen waarvan we er genoeg hebben in onze omgeving. Gelukkig is er voor deze regenachtige dagen volop keuze uit schoenen die je voeten droog houden, waaronder ook modieuze dames regenlaarsjes die niet alleen regenwater buiten de schoen houden, maar er ook nog eens heel casual en stijlvol uitzien. Perfect voor dagen met twijfelachtig weer!

Shop Regenlaarsjes Dames

modieuze regenlaarsjes toni pons

Stevige wandelschoenen

Een paar stevige wandelschoenen zijn onmisbaar voor avonturiers, outdoor liefhebbers en wandelaars, zowel zomer als winter. Echter zijn wandelschoenen met een goede zool en een waterdicht membraan ook perfect voor in de winterperiode. Dan ben je zeker van goede grip en dat je voeten droog blijven op een regenachtige dag. Bovendien ben je verzekert van comfort, zelfs tijdens langere wandelingen. En er is tegenwoordig genoeg keuze aan wandelschoenen die je prima dagelijks met een casual outfit kunt dragen.

Shop Wandelschoenen Dames

Shop Wandelschoenen Heren

wandelschoenen winter

Winter instappers

Ben je een liefhebber van schoenen met een makkelijk instap, dan zijn er ook in de winter genoeg modellen die aan je wensen voldoen. Denk maar eens aan chelsea boots of HEYDUDE low-top mocs met een heerlijk warme vachtvoering. Ook in de winter is de keuze reuze.

Shop Chelsea boots Dames

Shop Chelsea boots Heren

winter instappers heydude

Warme pantoffels

Eenmaal thuis na een lange werkdag, sporten of een bezoek aan de kerstmarkt? Wat is er dan fijner dan je comfy kleding aantrekken met een paar warme pantoffels aan je voeten. In onze blog; Welke pantoffels zijn het beste, gaan we in over de beste pantoffels die aan jouw wensen voldoet.

Shop Pantoffels Dames

Shop Pantoffels Heren

Warme pantoffels

Onderhoudstips voor winterschoenen

Nu je weet wat de winter essentials zijn voor je schoengarderobe, is het ook belangrijk om te weten hoe je voor ze zorgt. Zo houd je de schoenen langer mooi. We gaan hier uitgebreid op in, in onze blog over schoenverzorging.

  • Bescherming tegen water: Investeer in een goede impregneerspray om je schoenen te beschermen tegen vuil, water en sneeuw. Bijkomend voordeel is dat je een extra beschermlaag aanbrengt om water buiten de schoen te houden.
  • Reiniging: hoewel een goede impregneerspray al deels voorkomt dat de schoenen vies worden, is het een noodzaak om ze regelmatig schoon te maken me een zachte borstel of een licht vochtige doek om vuil en zoutresten te verwijderen
  • Verzorging: Leer is een natuurlijk product, maar vraagt wel om de juiste bescherming. Naast bovenstaande stappen is het bij leer belangrijk om ze regelmatig te verzorgen met een leer verzorgingsproduct om het materiaal mooi en soepel te houden.
  • Opslag: Bewaar je schoenen op een droge en koele plaats, weg van direct zonlicht of warmtebronnen. Zijn ze nat geworden, laat ze dan nooit drogen direct onder een radiator. Vaak is dit funest voor de materialen. Ga je de schoenen langere tijd niet dragen, dan kun je eventueel een schoenspanner gebruiken en de schoenen opbergen in een (meegeleverde) dust-bag of katoenen tas. Bewaar schoenen nooit in een plastic tas, want ook schoenen moeten kunnen ademen.

Shop Schoenverzorging

Vind jouw paar nieuwe winterschoenen bij Bartogi

Met de juiste schoenen ga je elke winterdag stijlvol en comfortabel de deur uit. Of je nu op zoek bent naar iets stijlvols, praktisch, of beide; er zijn genoeg opties beschikbaar. Door te investeren in kwaliteitsschoenen en ze goed te onderhouden, zorg je ervoor dat je voeten de hele winter warm en stijlvol blijven.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen