Welke pantoffels zijn het beste?

Ben je op zoek naar nieuwe pantoffels? Dan kom je voor verschillende keuzes te staan. Iedereen heeft immers andere wensen. Om jou een handje te helpen geven we je hier een paar tips waar je op kunt letten bij de keuze voor de beste pantoffels voor jouw voeten.

Zoek je pantoffels met goede ondersteuning voor je voeten of ben je juist op zoek naar zo'n heerlijke huisslof voor op de bank of tijdens het thuiswerken? Wellicht ben je op zoek naar een specifieke eigenschap, zoals pantoffels met harde zool of een uitneembaar voetbed. En moet het een makkelijke instapper zijn met open hiel of juist een dichte pantoffel die je hele voet omsluit?

Tot slot zijn er nog de verschillende verschillende materialen waar pantoffels van gemaakt zijn. En passen de wensen voor de beste pantoffel binnen het budget wat je kwijt wilt zijn?

Lees gauw verder en vind de beste pantoffels die voldoen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Of bekijk alvast onze ruime collectie pantoffels dames en pantoffels heren.

Lees meer over:

  1. Dichte sloffen of instap pantoffels?
  2. Wat is het beste materiaal voor pantoffels?
  3. Kiezen voor pantoffels met voering?
  4. Pantoffels met harde zool of zachte zool?
  5. Waarom pantoffels met uitneembaar voetbed?
  6. Is er een verschil tussen pantoffels en sloffen?
  7. Wat zijn goede ecologische pantoffels?
  8. Wat zijn stevige pantoffels?

Dichte sloffen of instap pantoffels?

Hoewel er specifieke wensen kunnen zijn, zoals een harde zool of uitneembaar voetbed, begint de keuze voor de juiste pantoffel voor de meesten bij het bepalen van het type pantoffel. Voor het gemak verdelen we ze hier in twee categorieën, namelijk dichte sloffen en instap pantoffels.

Dichte sloffen

Dichte sloffen zijn over het algemeen de hogere modellen. Ze hebben een dichte hiel, dus je moet ze echt aantrekken. Het grote voordeel van dichte sloffen is dat ze de hele voet omsluiten. Ideaal voor wie snel last heeft van koude voeten en op zoek is naar de beste pantoffels voor warme voeten. Kies dan wel voor het juiste materiaal. Verderop kun je lezen welk materiaal dan geschikt is. Dichte sloffen zijn vaak ook heel flexibel en uitgevoerd met een zachte, flexibele zool. Dit maakt ze ook prettig om te dragen als je eenmaal op de bank bent geploft met een goed boek erbij of tijdens het televisie kijken.

Dichte sloffen met zachte zool

Instappers

Wie pantoffels zoekt met een snelle instap of liever geen dichte sloffen heeft, die komt bijna vanzelf uit bij instap pantoffels. Heel populair binnen deze categorie zijn de muilen en clogs. Instappers hebben een open hiel en dit zorgt voor een makkelijke instap. Je stapt er zo in en uit. Bij menigeen vind je instap pantoffels dan ook bij de achterdeur staan. Ze hebben ook bijna altijd een harde zool, dus je loopt er makkelijk even mee naar buiten. Handig om de container aan de weg te zetten, de hond even uit te laten of om even mee naar de schuur te lopen.

Wel zijn het vaak lage pantoffels en omsluiten ze niet de hele voet. Het betekent niet automatisch dat ze niet geschikt zijn tegen koude voeten, maar zoek je warme pantoffels puur voor gebruik binnenshuis tegen koude voeten en heb je geen moeite met aantrekken, dan kies je beter voor dichte sloffen.

Instap pantoffels met harde zool

Wat is het beste materiaal voor pantoffels?

Wanneer je eruit bent of je gaat voor een makkelijke instapper of zo'n heerlijke huisslof, dan kun je gaan bedenken van welk materiaal de pantoffels gemaakt moeten zijn. Bedenk hierbij of je snel last hebt van koude voeten of juist zweetvoeten en of je ze vaker in huis gebruikt of als instapper om mee naar buiten te gaan. Het materiaal waarvan de pantoffels of sloffen zijn gemaakt hebben ook invloed op de prijs. Wollen sloffen zijn duurder dan bijvoorbeeld vilten sloffen van textiel of synthetische materialen. Hier krijg je echter wel een paar heel fijne eigenschappen voor terug.

Wol of wolvilt

Als je op zoek bent naar de beste pantoffels voor warme voeten, dan is een model van wol of wolvilt de beste keuze. Ze zijn wel wat duurder, maar daar tegenover staat wel dat wol een paar bijzonder fijne eigenschappen heeft. Het is een puur natuurlijk materiaal met een zeer goede isolerende werking en een groot absorptievermogen. Bovendien ventileert wol heel goed en wordt het opgenomen vocht snel aan de buitenlucht afgestaan door verdamping. Het houdt je voeten dus niet alleen warm in de winter, maar het heeft ook een verkoelend effect in de zomer en het is de beste keuze voor wie snel last heeft van zweetvoeten.

De enige nadelen van wol zijn dat het een delicaat materiaal is en dat wol bij sommige mensen kan gaan kriebelen. Sloffen die zijn gemaakt met wol kunnen dus niet in de wasmachine, maar dit is ook niet nodig vanwege de zelfreinigende en antibacteriële eigenschappen van wol. En heb je snel last van irritaties door wol, dan is een ander materiaal wellicht een betere keuze.

Shop Tofvel sloffen

Suède

Nog zo’n materiaal met veel natuurlijke eigenschappen is suède. Het is in feite de onderkant van leer, afkomstig van de huidzijde van het dier. Het is dus wat ruwer dan leer, maar hiermee ook meteen ideaal voor instap pantoffels. Als je goede suède pantoffels aan hebt, dan voelt het suède als een tweede huid. Het materiaal is sterk, houdt je voeten warm, neemt vocht op en ventileert. Nadeel is net als wol, dat het wat duurder is.

Vilt (textiel)

Een betaalbaar alternatief voor wolvilt is vilt van textiel. Vilten sloffen en pantoffels zijn hiermee de ideale keuze als je budget wat minder is. Ze zorgen voor warme voeten, hebben in zekere mate vocht absorberende en ventilerende eigenschappen en het materiaal is sterk.

Synthetische materialen

Pantoffels van synthetische materialen zijn goedkoop en zorgen voor warme voeten. Bovendien is het materiaal makkelijk toepasbaar. Pantoffels in de leukste uitvoeringen, zoals dierenpantoffels, zijn vaak dan ook gemaakt van synthetische materialen.

Synthetische materialen hebben echter een groot nadeel voor pantoffels. Het neemt slecht vocht op en is niet echt ademend. Het zal dan ook snel zorgen voor (het gevoel van) klamme voeten. Je voeten gaan er snel van zweten en dit heeft uiteindelijk een averechts effect. Zweetvoeten zorgen juist voor afkoeling, want transpiratievocht werkt als een natuurlijke airconditioning van het menselijk lichaam. Daarom is het bij pantoffels van synthetische bovenmaterialen belangrijk om goed te letten op het materiaal van de voering, of deze ademend en sneldrogend is.

Als een aangenaam voetklimaat voor jou de hoofdzaak is om te kiezen voor pantoffels, dan kun je beter wat meer besteden aan pantoffels die zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol(vilt). Het is de investering meer dan waard.

Shop Toni Pons pantoffels

Kiezen voor pantoffels met voering?

Vaak hebben pantoffels geen voering, maar er zijn ook modellen die wel een voering hebben. Denk maar eens aan zo'n heerlijke knuffelzachte vachtvoering waardoor je meteen in de verleiding komt om de pantoffels aan te trekken. Je hebt vachtvoeringen van echte wol, zoals lamswol bij Birkenstock pantoffels, en faux fur. Laatstgenoemde is een zogenaamde imitatievacht. Beide voeringen voelen heerlijk zacht aan en zorgen voor genoeglijk warme voeten. Houdt er wel rekening mee dat faux fur minder geschikt is als je snel last hebt van zweetvoeten.

Als je vaak zweetvoeten hebt, dan kun je sowieso beter kiezen voor pantoffels die zijn gemaakt van wol of natuurlijke wolvilt. Deze hebben helemaal geen voering nodig. Het materiaal houdt je voeten warm in de winter, koel in de zomer en heeft een zeer goede vochtopname en afvoer. Tevens kunnen je voeten goed blijven ademen. Je draagt deze pantoffels of sloffen dan ook het beste met blote voeten.

Pantoffels met een puur synthetische voering kun je beter links laten liggen. Ze zijn misschien dan wel heel goedkoop of zien er leuk uit, maar hoe dichter de structuur van het materiaal, des te sneller je voeten gaan zweten en des te minder ze kunnen ademen. Vergelijk het maar met je voet die je in een boterhamzakje steekt. Wellicht wat overdreven, maar in mindere mate wel een vergelijkbaar effect.

Een voering van fleece heeft op het oog wel wat weg wol, maar is echter een synthetisch materiaal. Het creëert een soort luchtlaag tussen je huid en de voering. Het houdt de warmte heel goed vast, maar neemt dus geen vocht op. Wel laat het goed lucht door, waardoor je voeten wel kunnen blijven ademen.

Pantoffels met harde zool of zachte zool?

Sloffen met een zachte zool zijn geschikt voor gebruik binnenshuis. Het zijn dus echte huissloffen. Als je ze vaak gebruikt op ruwe ondergronden buiten, dan zullen de zolen sneller slijten. Wil je dit voorkomen, omdat je ook regelmatig met je pantoffels naar buiten wilt? Dan kun je beter kiezen voor pantoffels met een harde zool van bijvoorbeeld rubber of EVA. Deze zijn slijtvast en bieden betere bescherming tegen vocht.

Pantoffels met harde zool zijn dus ideaal als je ze wilt aanhouden om de container aan de straat te zetten, even mee naar de schuur te lopen of als je de hond nog even wilt uitlaten voordat je naar bed gaat. Pantoffels met harde zool zijn echter wel wat minder flexibel, dus minder comfortabel als je de pantoffels altijd draagt terwijl je lekker knus op de bank zit. Je kunt dan beter voor sloffen kiezen met een zachte zool. Dan hoef je ook niet bang te zijn om de bank smerig te maken met de zolen, omdat je er ook mee naar buiten bent gelopen.

Shop Birkenstock pantoffels

Waarom pantoffels met een uitneembaar voetbed?

Je bepaalt zelf wat voor voetbed je gebruikt in de pantoffels. Pantoffels met een uitneembaar voetbed zijn geschikt voor steunzolen of het gebruik van eigen inlegzolen. Je creëert zo makkelijk wat meer steun of stevigheid met een specifiek voetbed geschikt voor jouw voeten.

Pantoffels met een uitneembaar voetbed zijn ook handig om de voetbedden aan te passen aan het het seizoen. In de winter gebruik je dan een voetbed met een warme vachtvoering en zo gauw de temperaturen weer gaan stijgen, dan vervang je deze met een voetbed bekleed met bijvoorbeeld kurk, suède of leer.

Pantoffels met uitneembaar voetbed

Is er een verschil tussen pantoffels en sloffen?

Pantoffels en sloffen worden vaak door elkaar gehaald. Toch zit er wel een verschil tussen beide termen. Of je het nu hebt over sloffen of pantoffels, iedereen begrijpt wat je bedoeld. Het is huisschoeisel om je voeten warm te houden. Het verschil zit hem met name in de zool. Sloffen zijn huisschoenen met een zachte zool, puur bedoeld voor gebruik binnenshuis om je voeten warm te houden. Ze omsluiten ook de hele voet. Pantoffels daarentegen, hebben een harde zool geschikt voor ruwe ondergronden. Hiermee kun je dus ook naar buiten. Pantoffels zijn er ook als instappers.

Wat zijn goede ecologische pantoffels?

Goede ecologische pantoffels zijn gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn de modellen van Tofvel allemaal gemaakt van 100% natuurlijke wol afkomstig van vrij grazende schapen. De schapen worden niet onderworpen aan mulesing en ze worden op een diervriendelijke manier geschoren. Bovendien is wol volledig recyclebaar.

Naast wol is er een steeds groter aanbod pantoffels die (deels) zijn gemaakt met gerecyclede materialen. Een goed voorbeeld hiervan is de Mona-serie van Toni Pons of de Howser van KEEN. Deze zijn uitgevoerd met uppers die zijn gemaakt van gerecycled PET materiaal, afkomstig van afval dat uit zee is gevist. De Toni Pons Mona is uitgevoerd met een voering van ademend textiel voor een aangenaam voetklimaat. KEEN heeft gebruik gemaakt van een warme fleece voering voor de Howser.

Shop KEEN pantoffels

Bij fabrikanten als KEEN en Toni Pons zie je ook steeds vaker dat ze zolen gebruiken met deel gerecycled rubber.

Wat zijn stevige pantoffels?

Stevige pantoffels hebben een harde zool en een wat steviger bovenwerk. Ze bieden hiermee betere ondersteuning dan bijvoorbeeld een huisslof. Populaire stevige pantoffels zijn Birkenstock modellen als de Boston. Ze zijn uitgevoerd met het anatomisch gevormde voetbed van kurk, net als de slippers en sandalen van het merk. Het wereldwijd geroemde voetbed biedt goede ondersteuning voor de voeten, ook bij langdurig staan. Het is de ideale keuze als je op zoek bent naar stevige pantoffels. Je loopt er ook zonder problemen mee naar buiten. De loopzool is gemaakt van EVA en ze hebben een bovenwerk van suède, leer of Birko-flor.

Pantoffels en sloffen bestel je online bij Bartogi

Heb je een duidelijk beeld gekregen van waar je op moet - en kunt - letten bij de aanschaf van pantoffels? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de beste pantoffel voor jou. Gelukkig ben je daarvoor bij Bartogi al aan het juiste adres.

Wij hebben een uitgebreid aanbod pantoffels van onder meer Birkenstock, Tofvel, Toni Pons en KEEN. Bij alle merken in ons assortiment staat kwaliteit en een hoog draagcomfort voorop. Bovendien zijn het merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Of je nu op zoek bent naar pantoffels met harde zool of zachte zool, een uitneembaar voetbed, met of zonder vachtvoering en gemaakt van wol, suède, textiel of een gerecycled materiaal. Bij Bartogi heb je een ruime keuze uit pantoffels en sloffen van hoge kwaliteit. Van lage instap pantoffels tot hoge sloffen. Gebruik het filter om snel en makkelijk de beste pantoffels voor jouw voeten te vinden.

Shop pantoffels dames

Shop pantoffels heren

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen