Schoenverzorging

Heb jij net een paar nieuwe schoenen aangeschaft, dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw houden. Goede schoenverzorging is dan essentieel. Ook als je de schoenen al een tijdje hebt en je wilt ze weer laten shinen, dan ben je op zoek naar de juiste schoenverzorging. Een veelgehoord gezegde is niet voor niks 'schoenen maken de man'. Het is een visitekaartje van jezelf. Daarom leggen we in deze blog graag kort uit hoe je jouw schoenen kunt onderhouden.

Tips bij goed schoenonderhoud

  1. Spuit de schoenen regelmatig in met een goede impregneerspray tegen vocht en vuil;
  2. Zorg voor voldoende draagpauzes om de levensduur te verlengen;
  3. Gebruik een houten schoenspanner als je ze langere tijd niet draagt;
  4. Berg schoenen op in een ademende dust-bag, uit de buurt van warmtebronnen en direct zonlicht;
  5. Poets leer regelmatig met schoencrème om het materiaal soepel en als nieuw te houden;
  6. Verwijder los vuil zoals zand met een speciale schoenborstel;
  7. Reinig schoenen met de juiste reinigingsmiddelen.

schoenverzorging

Shop Collonil

Hoe vaak schoenen inspuiten?

Door jouw nieuwe schoenen regelmatig in te spuiten met een waterafstotende impregneerspray bescherm je ze tegen vocht, vuil en vlekken. Een goede impregneerspray die je hiervoor kunt gebruiken is Carbon Pro van Collonil. Deze waterafstotende impregneerspray is geschikt voor alle materialen en type schoenen. Het brengt een onzichtbare beschermlaag aan die waterdruppels als parels van de schoen laat glijden en voorkomt dat vuil zich kan gaan hechten. Hiermee is de eerste stap gezet naar goede schoenverzorging.

Voor optimale bescherming kun je deze behandeling het beste ongeveer 1 keer per maand herhalen. Heb je de schoenen een tijdje niet gedragen of net gereinigd? Dan raden wij aan om ze in te spuiten met de impregneerspray alvorens je de schoenen weer gaat dragen. Dan ben je zeker van goede bescherming.

Heb je Lomer wandelschoenen van nubuck of suède? Gebruik dan de waterafstotende schoenenspray van Lomer. De impregneer spray is gemaakt voor het beschermen van de wandelschoenen, maar kan ook worden gebruikt voor andere schoenen met een nubuck of suède bovenwerk.

Hoe kun je schoenen het beste reinigen?

Door je schoenen regelmatig in te spuiten met impregneerspray heb je al een belangrijke stap gezet in goed onderhoud van je schoenen. Zijn ze desondanks toch vuil geworden of heb je ze nog nooit ingespoten, of je wilt je oude paar schoenen weer opknappen, dan kun je de schoenen het beste reinigen met een mild reinigingsmiddel. Je kunt hiervoor gebruik maken van de Carbon Complete all-in-one foam.

De all-in-one foam is een verzorgingsmiddel van Collonil en geschikt voor bijna alle type schoenen en bovenmaterialen. De foam is met name bedoeld voor het reinigen van de schacht. Het verwijderd veilig vuil, oppervlakkige vlekken en brengt een beschermlaagje aan op basis van carbon-technologie.

Wij raden aan om je schoenen eerst voorzichtig af te borstelen om loszittend zand e.d. te verwijderen. Gebruik hiervoor een geschikte schoenborstel.

Hoe moet je leren schoenen onderhouden?

Iedereen heeft wel minimaal een paar leren schoenen in zijn of haar garderobe. Niet zo gek, want leer is het meest gebruikte bovenmateriaal voor schoenen. Leren schoenen zijn makkelijk te onderhouden, maar het is wel heel belangrijk om het onderhoud goed bij te houden. Goede schoenverzorging is van groot belang om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Sterker nog; als jij schoenen van leer netjes verzorgd, dan kun je er jarenlang mee vooruit.

Welke spray voor leren schoenen?

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd is het belangrijk om je schoenen regelmatig, en sowieso voor het eerste gebruik, in te spuiten met een goede impregneerspray. Ook voor leren schoenen kun je gebruik maken van Carbon Pro van Collonil. Je beschermt het leer tegen vocht en vuil door het aanbrengen van een krachtige beschermlaag, zonder dat het schadelijk is voor het leer.

Zoals geldt voor alle schoenverzorgingsproducten van alle merken, test het eerst wel even op een onopvallende plek voordat je de hele schoen ermee behandeld.

schoenen onderhouden en beschermen

Leren schoenen poetsen

Na verloop van tijd zullen verschillende omgevingsfactoren hun invloed hebben gehad op jouw leren schoenen. Naast impregnatie heeft leer wat extra onderhoud nodig. Het blijft immers een natuurlijk product dat onderhevig is aan veroudering. Gelukkig is ook hier eenvoudig wat aan te doen door leren schoenen regelmatig te poetsen met goede schoenpoets.

Door jouw schoenen van glad leer te poetsen met speciale verzorging crème worden scheurtjes herstelt, wordt het leer weer soepel en krijgen je schoenen weer een mooie glans. Voordat je leren schoenen gaat poetsen is het wel belangrijk dat je eerst je schoenen borstelt met een goede schoenborstel. Hiermee verwijder je loszittend vuil zoals zand om te voorkomen te voorkomen dat dit gaat krassen tijdens het insmeren van de schoenpoets.

Voor het poetsen van je gladleren schoenen kun je gebruik maken van de Carbon Gold onderhoudscrème van Collonil. Verzorgende oliën in de crème voorkomen uitdroging, zorgen voor een milde reiniging en laten het leer weer stralen.

Hoe moet je suède schoenen onderhouden?

Suède is een leersoort met een ruw oppervlak. Een prachtig materiaal dat voor veel schoenen wordt gebruikt. Vanwege het ruwe oppervlak is het echter wel belangrijk om ze goed te beschermen tegen weersinvloeden en dergelijke. Regelmatig inspuiten met een waterafstotende impregneerspray is daarom essentieel om je suède schoenen zo lang mogelijk mooi te houden. Ook hiervoor gebruik je het beste de Carbon Pro van Collonil.

Gaat het suède verkleuren, er faal uitzien of vouwen vertonen, dan zijn er voor suède speciale verzorgingsproducten verkrijgbaar om het materiaal er weer als nieuw uit te laten zien.

Hetzelfde geldt voor nubuckleer. Het materiaal is wat ruwer en vraagt om goede bescherming om het zo lang mogelijk als nieuw te houden.

Shop Collonil

Hoe kun je het beste schoenen opbergen?

Je schoenen onderhouden is één, maar je schoenen op de juiste manier opbergen is net zo belangrijk om ze langer mooi te houden. Heb je een paar schoenen die je een tijdje niet gaat gebruiken, zorg er dan eerst voor dat je ze netjes reinigt zoals hierboven beschreven.

Vooral als je leren schoenen langere tijd gaat opbergen, dan is het belangrijk om een houten schoenspanner te gebruiken. Hiermee blijft de vorm van de schoen behouden en blijft het leer langer mooi. Dit geldt ook voor suède of nubuckschoenen. De reden om te kiezen voor een houten schoenspanner is dat het hout vocht kan opnemen en laten verdampen. Dit is belangrijk voor het behoud en geurvrij houden van het schoeninterieur. Heb je geen schoenspanner, dan kun je ook oude kranten gebruiken om in de schoenen te stoppen. Let er wel op dat de schacht niet bol gaat staan door teveel krantenpapier erin te stoppen.

Nadat je de schoenen hebt gepoetst/gereinigd, stop je ze in een ademende dust-bag. Vaak is deze meegeleverd toen je de schoenen kocht. Vervolgens berg je de schoenen op in bijvoorbeeld een (schoenen)kast. Zet de schoenen niet in de buurt van een warmtebron of in direct zonlicht. Dit is funest voor het materiaal en kan onder meer droogtescheurtjes of verkleuringen veroorzaken.

De beste schoenverzorging kopen bij Bartogi

Wij hopen je met deze blog op weg te hebben geholpen bij het goed onderhouden van jouw schoenen. Ben je op zoek naar de beste schoenverzorging voor jouw schoenen, dan ben je Bartogi aan het juiste adres. Bij ons vind je onderhoudsartikelen van Collonil. Dit Duitse merk is al meer dan 100 jaar expert op het gebied van schoenverzorging. Met Collonil ben zeker van het beste onderhoud van jouw schoenen.

Goed schoenonderhoud begint met Collonil

carbon technology van Collonil

Collonil maakt gebruikt van carbon technologie. De carbon technologie creëert een geordende structuur over jouw schoen die met lagen over elkaar ligt en daardoor een sterk membraan vormt. Het zorgt voor langdurige bescherming. Vocht en vuil kunnen het materiaal niet in en zich niet hechten. Verder is het veilig te gebruiken en geschikt voor bijna alle materialen, ook high-tech materialen voor bijvoorbeeld wandelschoenen onderhouden.

Shop Collonil

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen