Birkenstock Voetbed

Het originele Birkenstock voetbed

De basis voor alle modellen van Birkenstock is het originele voetbed. Waar het voetbed tegenwoordig moet zorg dragen voor een hoog draagcomfort, werd het woord ‘voetbed’ door Birkenstock voor het eerst in de jaren dertig van de vorige eeuw gebruikt voor anatomisch gevormde binnenzolen met bijzondere ondersteunende elementen. Het Birkenstock voetbed is al vele malen gekopieerd, maar nog nooit door een andere fabrikant geëvenaard.

Het voetbed in detail

Het Birkenstock voetbed is tot in het kleinste detail doordacht. Het voetbed is gebaseerd op de natuurlijke afdruk van een gezonde voet in het zand. Het draagt eraan bij dat de schoenen, slippers en sandalen van Birkenstock urenlang gedragen kunnen worden, zonder dat dit belastend is voor de voeten. Dit is goed voor de gezondheid en bevordert en welzijn van de drager.

Het geheim schuilt in de schoenen van Birkenstock. De voeten worden bij iedere stap ondersteund. Dit positieve effect voel je in je hele lichaam. Het draag bij aan lang ontspannen lopen en staan, training voor de voeten en benen en je gewoon prettig voelen tot in de teentoppen.

Diepe hielkuil

De diepe kuil bij de hiel ondersteunt het voetweefsel en houdt het hielbeen stabiel in zijn natuurlijke positie. Daardoor heeft de voet in de sandaal of slipper bijna net zoveel houvast als in een gesloten schoen.

Hielsteun

Activeert de kuitspieren, stabiliseert de achtervoet en verbetert het looppatroon en de coördinatie.

Steunzool

De parallel aan de zijranden van het voetbed lopende welvingsteun omsluiten de voetwortelbeentjes aan de binnen- en buitenkant. Daardoor geven ze de voet de nodige stabiliteit bij het neerzetten.

Dwarswelvingsteun

De dwars over het midden van het voetbed lopende steun stabiliseert de middenvoetsbeentjes. Op deze manier ondersteunt de dwarswelvingsteun een natuurlijke, rechte en stevige stand van de voet.

Teengrip

Het voorste deel van het voetbed is voorzien van een kleine verhoging bij de tenen. Dankzij deze teengrip blijven de tenen ontspannen en gespreid in hun natuurlijke positie. Bovendien ondersteunt de verhoging de natuurlijke afrolbeweging van de tenen.

Voetbedrand

Aan de voorkant is het voetbed naar boven opgetrokken. De hoge rand beschermt de tenen tijdens de afrolbeweging van de voet.

De opbouw van het voetbed

01 – EERSTE JUTELAAG

De eerste jutelaag vormt de basis voor het Birkenstock voetbed. Het draagt bij aan de stabilisering van het kurk-latex voetbed.

02 – KURK-LATEX VOETBED

Het kurk-latex voetbed vormt de basis van alle Birkenstock schoenen. De dempende en zeer flexibele kurk-latex kern ondersteunt en ontlast de voet. De natuurlijke materialen hebben een isolerende werking en zorgen hiermee voor een goed voetklimaat.

03- TWEEDE JUTELAAG

De tweede jutelaag is aan de zijkant om de rand van het voetbed gelegd. Dit verhoogt de flexibiliteit van het voetbed en verlengt de levensduur aanzienlijk. Deze laag van dichte, absorberende jute bevordert de vochtregulering.

04 – SUÈDE DEKLAAG

De suède deklaag is vochtabsorberend. Deze natuurlijke eigenschap van het hoogwaardige bovenleer draagt bij aan een prettig voetklimaat.

Soft Footbed

Het soft footbed is voorzien van een zacht voetbed en heeft dezelfde eigenschappen als het originele voetbed. De geïntegreerde schuimlaag zorgt bij het zachte voetbed voor nóg meer draagcomfort.

05 – SCHUIMLAAG

Het Soft Footbed is voorzien van een anatomisch voorgevormde schuimlaag voor een extra zacht voetbed. Deze bestaat uit miljoenen kleine luchtbelletjes, die bijdragen aan het bijzonder hoge draagcomfort.

Shop Birkenstock

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen