FAQ - Chelsea Boots Dames - Collectiepagina

Waarom heten ze Chelsea boots?

De Chelsea boot vraagt om een stukje geschiedenis. De naam is immers niet zo maar bedacht omdat het leuk klinkt. De oorsprong gaat terug naar het Victoriaanse tijdperk in de negentiende eeuw. De eerste laarzen, waar de latere Chelsea boot op gebaseerd is, werden gemaakt door J. Sparkles-Hall, de schoenmaker van het koninklijk huis van Koningin Victoria. Koningin Victoria had gevraagd om een paar laarzen zonder veters, die gemakkelijk aan en uit waren te trekken en waarvan de veters niet elke keer vast kwamen te zitten in de stijgbeugels tijdens het rijden. De uitvinding van de laarzen werd mede mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van gevulkaniseerd rubber in diezelfde periode. Dit bleek het perfecte, elastische materiaal (nu bekend als het elastiek aan de zijkant) voor het instapgemak en de goede houvast van Chelsea boots.

De laarzen werden aanvankelijk ‘Paddock boots’ genoemd, omdat ze voornamelijk tijdens het paardrijden werden gedragen. De naam “Chelsea Boots” kwam pas in de jaren 50 en 60, toen de schoenen populair werden in het Verenigd Koninkrijk en hun associatie met King’s Road, een straat in de wijk Chelsea in West-Londen. Ze werden gedragen door iedereen, van de Rolling Stones en de Beatles tot Jean Shrimpton. Dit is naar verluidt de reden dat het tegenwoordig Chelsea Boots heten.

Hoe horen Chelsea boots te zitten?

Een Chelsea boot voor dames past altijd! En dan hebben we het over zowel de pasvorm als het feit dat ze eindeloos te combineren zijn. De pasvorm van Chelsea boots valt al snel goed. Het zijn instappers die zich makkelijk naar de voeten aanpassen. Dit komt natuurlijk door de elastiek inzet aan de zijkanten. Veel vrouwen ervaren het draagcomfort altijd als zeer prettig, juist omdat het draagcomfort zo natuurlijk aanvoelt.

Als je kiest voor leren of suède Chelsea boots, dan mogen ze aan het begin best iets strakker zitten. Door het dragen van de schoenen wordt het leer iets soepeler en de elastieken worden door het gebruik wat slapper. Na verloop van tijd gaan de Chelsea boots dus vanzelf wat losser zitten. De lusjes aan de bovenkant helpen je om de Chelsea boots aan te trekken, maar zijn tegenwoordig ook zo kenmerkend voor de schoenen.

Hoe draag je Chelsea boots voor dames?

Dat de Chelsea boots zo populair zijn, dat is natuurlijk te danken aan het eenvoudige doch classy design van de schoenen. Je draagt ze net zo makkelijk heel casual in je vrije tijd als naar nette gelegenheden, zoals je werk. Chelsea boots voor dames kunnen heel makkelijk gecombineerd worden met strakke jeans, een rokje of jurkje alsook onder een nette outfit. Voor echte fashionista's zijn er hoge Chelsea boots met chunky zool, zoals verschillende modellen van Lazamani. Super stoer en toch heel vrouwelijk door ze te dragen onder een jurkje. Zoek je naar een elegant model voor naar je werk, kies dan een suède model van bijvoorbeeld Lilian. En bij guur weer zijn er de regenlaarsjes van Toni Pons is tal van kleuren.

Wie de karakteristieke schoenen draagt, zal dus niet snel de plank mis slaan. Dit maakt ze onmisbaar in ieders garderobe. Zowel vrouwen als mannen! Iedereen zou een paar Chelsea Boots moeten hebben. Nog een groot voordeel is dat ze een all-time favourite zijn, die niet uit de mode raakt. Houd het dan echter wel op een basis ontwerp en ga dan niet voor een uitgesproken uitvoering van deze klassieker.

Chelsea boots dames online bestellen?

Op deze pagina vind je ons volledige aanbod Chelsea boots voor dames. Filter op merk, kleur en maat en vind eenvoudig je favoriete model. Staat je keuze er niet tussen, bekijk ook eens onze collectie enkellaarsjes of boots dames voor nog veel meer modellen.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen