Voorkom blaren en ongemak: Leer de geheimen van wandelschoenen inlopen

Het kiezen van de juiste wandelschoenen is essentieel voor comfort tijdens lange wandelingen. Maar zelfs de beste schoenen hebben de tijd nodig om ingelopen te worden. In deze blog delen we waardevolle tips en trucs over het inlopen van je nieuwe wandelschoenen. Het voorkomt pijnlijke voeten en blaren waar je tijdens je wandelvakantie of wandelvierdaagse niet op zit te wachten.

Waarom wandelschoenen inlopen?

Nieuwe wandelschoenen hebben vaak nog stijve materialen en strakke pasvormen. Ze hebben de tijd nodig om zich aan te passen aan de vorm van je voeten. Dit is de reden dat je wandelschoenen beter eerst kunt inlopen. Er ontstaat een comfortabelere pasvorm die zich aanpast aan de unieke vorm van jouw voeten. De kans op drukpunten en pijnlijke blaren door wrijving worden verminderd en de zolen zullen zich aanpassen aan jouw loopstijl, waardoor het comfort en de schokabsorptie verbeterd.

Hoe moet je wandelschoenen inlopen?

Begin met korte afstanden en draagtijden

Bij het inlopen van je nieuwe wandelschoenen is het belangrijk om rustig aan te beginnen. Draag de schoenen eerst een paar uur per dag thuis of tijdens korte wandelingen om te wennen aan de pasvorm en ondersteuning.

Besteed aandacht aan ongemakken

Tijdens het inlopen is het belangrijk om aandacht te besteden aan eventuele drukpunten of wrijving. Als je merkt dat de schoenen ongemakkelijk aanvoelen op bepaalde plekken, probeer dan eens speciale pleisters, gel pads of goede wandelsokken te gebruiken om deze plekken te beschermen.

Experimenteer met vetersluitingen

Controleer ook regelmatig de veters van je schoenen om ervoor te zorgen dat ze strak genoeg zitten om de schoen op zijn plaats te houden, maar niet te strak waardoor ze gaan knellen. Een goede vetersluiting zorgt voor een betere pasvorm en stabiliteit. Voel je drukpunten door de veters, dan kun je eens proberen de veters op een andere manier in de schoenen te doen. Experimenteer wat voor jou de meest comfortabele vetersluittechniek is.

Verhoog de draagtijd geleidelijk

Zodra je begint te wennen aan de wandelschoenen, dan verleng je geleidelijk de draagtijd. Begin met korte wandelingen en bouw dit langzaam op naar langere afstanden. Dit helpt je voeten en de schoenen zich aan elkaar aan te passen.

Loop op verschillende terreinen

Wandel - voor zover mogelijk - op verschillende soorten terrein om de schoenen volledig in te lopen. Dit helpt de materialen en zolen te buigen en zich naar je voeten en loopstijl aan te passen. Probeer voor een optimaal inloopproces ergens in de omgeving een heuvelachtig terrein op te zoeken, zodat je de wandelschoenen ook wat kunt inlopen met hoogtemeters.

Houd de voeten droog

Voorkom tijdens het inlopen dat je voeten overmatig gaan zweten door ademende en vocht afvoerende wandelsokken te dragen. Als je voeten nat worden tijdens het wandelen, dan kunnen er blaren ontstaan.

Blijf alert op ongemakken

Blijf goed opletten of je eventuele ongemakken of drukpunten voelt. Als je pijn of ongemak ervaart, neem dan de tijd om de oorzaak te achterhalen en pas de schoenen aan indien nodig. Wandelschoenen inlopen kan wat tijd en moeite kosten, maar het is zeker de moeite waard om ongemakken te voorkomen tijdens wandelingen waarvoor je ze aangeschaft hebt.

Nog op zoek naar goede wandelschoenen?

Je weet nu hoe je nieuwe wandelschoenen kunt inlopen, maar wellicht ben je nu nog op zoek naar nieuwe wandelschoenen voor dames of heren. Dan ben je bij Bartogi aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid aanbod wandelschoenen van de merken Lomer en KEEN.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen