Waarom een herfstwandeling zo verfrissend is

Wandelen is een van de beste en gezondste manieren om je hoofd leeg te maken en op een actieve manier te ontspannen. Wandelen is laagdrempelig en je kunt het altijd en overal doen. Hoewel je er niet meteen aan denkt, is de herfst bij uitstek hét seizoen om eens wat vaker de wandelschoenen tevoorschijn te halen en eropuit te trekken voor een wandeling.

wandelschoenen voor herfstwandeling

Een perfect wandelseizoen

Een herfstwandeling maken is de perfecte manier om te genieten van de natuur. Vaak is de temperatuur overdag nog heel aangenaam en de bomen laten de mooiste kleuren zien. Ga met de kinderen op zoek naar kastanjes, eikels en beukennootjes of bewonder de mooiste paddenstoelen. Het pad vol gevallen blad knispert onder je voeten, terwijl je ondertussen lekker actief bent in de buitenlucht. Ideale omstandigheden om het bos op te zoeken.

Wie al regelmatig een herfstwandeling maakt zal beamen dat de natuur in de herfst nog lekkerder ruikt dan in andere seizoenen. Zo'n typische geur die meteen doet verlangen naar een warme kop chocolademelk met slagroom en een knisperende openhaard als je weer thuis komt.

Allemaal ingrediënten voor een verfrissende herfstwandeling door de natuur. Heerlijk ontstressen en gewoon genieten van de idyllische omgeving. Trek goede wandelschoenen en wandelsokken aan en ga eropuit. 's-Ochtends vroeg geniet je van de mooiste zonsopkomsten met laaghangende mist nog boven de velden en de eerste zonnestralen die je letterlijk door de bomen ziet schijnen. Een betoverd landschap dat je meteen tot rust laat komen. Later op de dag geniet je juist van de kleurrijke bomen die afsteken tegen een strakblauwe lucht, terwijl de zon nog heerlijk warm aanvoelt.

herfstwandeling in de natuur

Werkt het weer even minder mee, dan heeft de herfst juist iets magisch. Spinnenwebben en grasvelden met dauw, de mooiste paddenstoelen, een bijna mysterieus landschap en de nog altijd aanwezige verkleurde bladeren. Het gaat juist om het zien van het mooie wat de natuur te bieden heeft.

Waarom een herfstwandeling?

Een herfstwandeling is heel goed voor zowel lichaam als geest. Sowieso is het goed om te wandelen en in de frisse buitenlucht actief te zijn. Het boost je gemoedstoestand, het verlaagt stress en het zorgt voor een betere slaap. Verschillende studies hebben bewezen dat je na vijf minuten in de natuur al lekkerder in je vel zit en dat een wandeling van 20 minuten al helpt om stress te verminderen. Bovendien maakt je lichaam bij een wandeling in de middagzon nog wat extra vitamine D aan. Wel zo prettig met de donkere maanden voor de deur.

Op pad met goede wandelschoenen en sokken

Als je er regelmatig op uit trekt voor een wandeling in de Nederlandse natuur, ook dan zijn wandelschoenen onmisbaar. Ze zorgen voor meer wandelcomfort en goede ondersteuning van je voeten. Bovendien zorgt de goede profielzool voor veel grip op zanderige bospaden en houdt een ademend en waterdicht membraan je voeten en sokken droog. Een drassig pad, een veld met dauw of regenplassen trotseer je zo moeiteloos, zonder bang te zijn voor natte voeten.

wandelschoenen lomer

Nog geen wandelschoenen? Gelukkig ben je bij Bartogi aan het juiste adres voor een wandelschoen voor dames, heren en kinderen. We hebben een ruime collectie van het Italiaanse wandelschoenenmerk Lomer en het duurzame merk KEEN met veel aandacht voor gerecyclede materialen en een doelstelling een bijdrage te leveren aan een betere wereld voor volgende generaties.

En wat zijn goede wandelschoenen zonder de juiste sokken? Daarom vind je bij Bartogi de collectie wandelsokken met compressie van Sockwell. Hoogwaardige en natuurlijke materialen houden je voeten en de sokken geurvrij, droog en aangenaam op temperatuur. Compressie in de sokken dragen bij aan vitalere benen door het optimaal houden van de bloedcirculatie. Voor optimaal wandelcomfort kies je dus voor de wandelsokken van Sockwell, verkrijgbaar voor dames of heren.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen