De ultieme gids voor slippers en sandalen

Slippers en sandalen zijn niet alleen een zomerse noodzaak, maar ook een modieus statement. Of je nu op zoek bent naar iets casuals voor een dagje strand of je volgende vakantiebestemming of een stijlvol paar voor een zomers feestje, slippers en sandalen bieden veelzijdigheid en luchtig comfort. In deze uitgebreide gids bespreken we alles wat je moet weten over slippers en sandalen.

Wat zijn slippers en sandalen?

Slippers en sandalen zijn twee van de oudste soorten schoeisel, die duizenden jaren teruggaan. Slippers zijn doorgaans instappers zonder hielband, ideaal voor binnen- en buitengebruik, afhankelijk van het ontwerp. Sandalen daarentegen hebben meestal bandjes die rond de voet en soms de enkel gaan, wat meer ondersteuning biedt. Beide soorten schoeisel zijn ontworpen om de voet koel te houden en bieden vaak ventilatie, wat ze perfect maakt voor warmere klimaten.

Soms worden bepaalde type pantoffels ook wel eens slippers genoemd, maar we zullen het in deze blog hebben over slippers die worden gezien als het ultieme zomerschoeisel.

Lazamani Daisy Off-White slippers

Geschiedenis van slippers en sandalen

De geschiedenis van slippers en sandalen is fascinerend en divers. Sandalen zijn waarschijnlijk een van de oudste vormen van schoeisel, met archeologische vondsten die dateren van meer dan 10.000 jaar geleden. Ze werden oorspronkelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer, riet en hout. In oude beschavingen zoals Egypte en Griekenland waren sandalen een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven.

Slippers, aan de andere kant, hebben een iets kortere maar toch rijke geschiedenis. Ze werden populair in het oude Rome en later in Azië, waar zij een essentieel onderdeel werden van de traditionele kleding. Tegenwoordig worden slippers wereldwijd gedragen en zijn ze een essentieel item in bijna elk huishouden. Tegenwoordig heeft iedereen wel minstens één paar slippers en/of sandalen in zijn of haar schoengarderobe.

Materialen en comfort

Als je op zoek gaat naar slippers of sandalen, dan is de keuze voor het materiaal cruciaal voor zowel comfort, duurzaamheid en gebruik. Zo heb je flip-flops van waterbestendige materialen die uitermate geschikt zijn voor naar het zwembad of strand en aan de andere kant heb je luxe, leren sandalen met of modellen met een zool van kurk die geschikt zijn of avondjes uit of het bieden van veel ondersteuning. Hier zijn enkele van de meest populaire materialen:

  • Leer: Duurzaam, stijlvol en biedt goede ondersteuning. Ideaal voor zowel casual als formele sandalen
  • Imitatieleer: Tot op zekere hoogte dezelfde eigenschappen als echt leer, maar veelal goedkopere alternatieven en diervriendelijker.
  • Synthetische materialen: Vaak lichter en waterbestendig, perfect voor strand- of sport- en outdooractiviteiten.
  • Rubber: Zeer duurzaam en vaak gebruikt voor (bad)slippers vanwege de waterbestendigheid en grip.

Onderhoudstips voor verschillende materialen:

  • Leren slippers en sandalen: Gebruik een zachte, licht vochtige doek om vuil te verwijderen en behandel leer regelmatig met een conditioner.
  • Synthetische materialen: Kunnen meestel gewoon met water en een milde zeep gereinigd worden. Sommige modellen kunnen zelfs gewassen worden in de wasmachine op een fijn wasprogramma met een mild wasmiddel.
  • Rubber: Spoel af met water en laat aan de lucht drogen.

Verschillende stijlen

Zowel slippers als sandalen zijn er in verschillende stijlen. Hieronder enkele populaire stijlen:

  • Chunky sandalen: Deze stoere, volumineuze stijlen zijn perfect voor een statement look.
  • Gladiator sandalen: Deze sandalen met meerdere bandjes, vaak tot boven de enkels, zijn zowel modieus als functioneel.
  • Sleehaksandalen: Super modieus en vrouwelijk, sandalen met een sleehak zijn vaak zijn uitgevoerd in mooie materialen waardoor je ze ook heel stijlvol kunt dragen naar feestjes of kantoor.
  • Wandel- of outdoor sandalen: Deze praktische sandalen zijn gemaakt van stevige materialen, vaak waterbestendig, en zolen die goede grip bieden op verschillende soorten terrein. In een andere blog gaan we verder in over de beste wandelsandalen voor outdoor activiteiten.
  • Badslippers: Deze modellen van rubber of een soortgelijk materiaal als EVA zijn waterbestendig en sneldrogend, perfect voor naar het strand, zwembad of de welness.
  • Teenslippers: Deze slippers met het bandje tussen de grote teen en tweede teen zijn misschoen wel de meest populaire slippers voor op vakantie. Ze maken vaak een typerend geluid tijdens het lopen waardoor ze ook wel bekend staan als flip-flops.
  • Teensandalen: Ze hebben iets weg van de teenslippers, maar hebben een extra bandje rondom de enkel en hiel waardoor ze een betere houvast hebben dan de teenslippers.
  • Espadrille sandalen: Deze sandalen zijn uitgevoerd met een zool van gevlochten jute. Espadrilles sandalen worden door de specifieke zool meestal gewoon espadrilles genoemd.

KEEN Outdoor sandalen: getoond model is populaire Newport sandaal geschikt voor zowel hiken over trails als gebruik in en rondom het water.

Hoe kun je slippers en sandalen combineren met je outfit?

Oké, laten we even eerlijk zijn: bij het denken aan slippers denken we meteen aan zomer, lekker op vakantie, een dagje naar het strand, ect. Echter kun je slippers en vooral sandalen op heel veel manieren stijlen.

  • Casual: Combineer een paar kleurrijke slippers of sandalen met een zomerse jurk of een korte broek.
  • Chic: Kies voor leren sandalen met een strakke, elegante outfit zoals een maxi-jurk of linnen broek.
  • Sportief: Sportieve sandalen en slippers passen perfect bij een athleisure look, zoals leggings en een sporttop.

Voetgezondheid en comfort

Slippers en sandalen staan niet direct bekend om het hoge draagcomfort en het bieden van goede ondersteuning. Dit is ook niet waarvoor ze bedoeld zijn. We dragen ze voor de luchtigheid en zomerse stijlen voor de zonnige en warme dagen. Toch zijn er dan nog genoeg opties en zaken om rekening mee te houden, zodat comfort en voetgezondheid de aandacht krijgt die je voeten verdienen.

  • Kies de juiste maat: Zorg ervoor dat je tenen niet over de rand hangen en dat de sandalen goed aansluiten rondom je voet.
  • Goede ondersteuning: Er zijn slippers en sandalen verkrijgbaar met goede voetbedden met voetboogondersteuning en demping, zodat je ze de hele dag door kunt dragen, zonder zere voeten te krijgen.
  • Materiaalkeuze: Kies materialen die ademend zijn en blaren voorkomen. Rubberen slippers zijn perfect voor naar het strand, maar kunnen erg gaan zweten als je ermee door een warme stad loopt en leren sandalen of de modellen met een kurken voetbed kunnen bijvoorbeeld weer niet tegen water.

Birkenstock Arizona slippers

Slippers en sandalen voor verschillende activiteiten en gelegenheden

De keuze voor welk type slippers en sandalen hangt af van wanneer je ze gaat dragen. Ga je ermee de natuur in, dan kies je voor wandelsandalen waarbij design van ondergeschikt belang is. Wil je ze dragen voor een avondje uit of heb je een bruiloft, dan kies je voor een model dat je echt mooi vindt, maar waarop je waarschijnlijk geen kilometers gaat lopen.

Lazamani Bondi Beach slippers Rose

En ga je op reis, dan vraagt een strandvakantie om andere slippers en sandalen dan een actieve vakantie. Voor een strandvakantie kun je gaan voor elegante sandalen of slippers met glitters, steentjes of andere versieringen terwijl je voor een actieve vakantie je voeten een plezier zult doen met comfortabele slippers of sandalen, eventueel modellen die ook nat mogen worden. Een goed voetbed is dan dan belangrijk, zodat je er plezierig op kunt lopen.

En zoek je sandalen voor naar kantoor, dan kies je het beste voor leren sandalen in rustige kleurtinten.

Conclusie

Slippers en sandalen zijn een essentieel onderdeel van elke garderobe en bieden comfort, stijl en veelzijdigheid. Door goed te letten op de stijlen, materialen en bepaalde eigenschappen, kun je ervoor zorgen dat je voeten gezond en gelukkig blijven, terwijl je er modieus uitziet. Of je nu op zoek bent naar iets casuals, elegants, sportiefs of duurzaams, er is altijd een perfect paar slippers of sandalen voor jou: natuurlijk verkrijgbaar bij Bartogi.

Slippers en sandalen kopen bij Bartogi

Ben je op zoek naar heren slippers, heren sandalen, dames slippers of dames sandalen? Of wellicht stoere, praktische outdoor sandalen voor de kinderen? Bij Bartogi heb je een ruime keuze uit verschillende topmerken als Uzurii, Birkenstock, Lazamani, Scholl, KEEN en Jan Jansen Amsterdam.

Wij zijn hét adres voor slippers en sandalen van:

Birkenstock: Tijdloze en comfortabele modellen dankzij het anatomisch gevormde kurken voetbed. Het merk behoort wereldwijd tot de tien bekendste schoenmerken en heeft een collectie met slippers die meteen tot de verbeelding spreken.

Lazamani: Een stijlvolle collectie slippers en sandalen voor dames, waarbij opvallende designs worden afgewisseld met elegantie modellen die zijn gemaakt van mooie materialen. Elke model valt op door een unieke Lazamani twist zoals speelse details, kleurrijke uppers en unieke designs.

KEEN: Praktische lifestyle- en outdoor sandalen voor het hele gezin, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt voor het merk. Ze hebben een collectie met vooruitstrevende modellen op gebied van design en innovaties.

Uzurii: Een kleurrijke collectie slippers (flip-flops) waarbij eenvoudige rubberen flats worden gecombineerd met rijkelijk versierde uppers als sieraden voor aan de voeten. Onderscheidend en gemaakt voor vrouwen als statement items.

Scholl: Slippers die zijn gemaakt met voetgezindheid in gedachten. De comfortabele modellen zijn uitgevoerd in tijdloze designs voor dames en heren.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen