Witte sneakers schoonmaken

Witte sneakers zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze zijn trendy, modieus en sportief. Of je nu witte sneakers hebt van glad leer, suède of stof, het zijn allrounders die met tal van outfits te combineren zijn, van de vakantie look tot smart casual. Vooral in de zomermaanden zijn ze populair. Witte sneakers hebben echter ook een nadeel. Ze worden snel vies. Vandaar de veelgestelde vraag hoe je ze het beste kunt schoonmaken. In deze blog geven we je graag advies en tips over het reinigen van witte sneakers.

Hoe reinig je het beste witte sneakers van textiel?

Laten we allereerst voorop stellen dat schoenen wassen in de wasmachine voor de meeste schoenen geen goed idee is, hoewel er wel wasbare schoenen verkrijgbaar zijn die je kunt reinigen in de wasmachine. Zo zijn de meeste HEYDUDE schoenen geschikt voor machinewas. Makkelijker krijg je ze niet schoon.

Heb je witte schoenen van textiel die niet in de wasmachine kunnen, dan kun je de volgende tips hanteren om ze weer wit en schoon te krijgen. Er zijn een paar huismiddeltjes die je hierbij kunnen helpen. Baking soda (Natron) en afwasmiddel laten je textiel schoenen binnen no-time weer shinen.

Meng de baking soda en afwasmiddel in een fiftyfifty verhouding. Gebruik voor de zekerheid, hoewel de kans op verkleuring nihil is, een afwasmiddel dat wit of helder is en geen afwasmiddel met een kleurtje. Breng het mengsel met een oude tandenborstel voorzichtig met draaiende bewegingen aan op je sneakers. Witte zolen van rubber of EVA kun je tegelijkertijd meenemen. Pas hierbij wel op dat de zolen niet dusdanig smerig zijn dat je het vuil verspreid. Dan kun je beter eerst alleen de schacht reinigen en deze stap herhalen voor de zolen. Laat het geheel even inwerken en verwijder daarna de resten met een vochtige doek. Laat de schoenen vervolgens aan de lucht drogen, uit de buurt van warmtebronnen.

Hoe kun je canvas sneakers schoonmaken?

Voor canvas sneakers geldt eigenlijk dezelfde stap als hierboven uitgelegd over het reinigen van sneakers van textiel. Als ze echt vies zijn, dompel ze dan even onder in een sopje met afwasmiddel en laat ze even weken. Poets daarna de vlekken weg met een tandenborstel. Zit er een uitneembaar voetbed in, haal deze er dan eerst uit. Zit er een vast leren voetbed in, bedenk dan wel dat onderdompelen niet bevorderlijk is voor het leer.

Hoe kun je gympen of witte sneakers van leer schoonmaken?

Witte sneakers van leer zijn heel populair en de modellen van kwaliteitsmerken gaan bij goed onderhoud jarenlang mee. Maar om ze zo lang mogelijk wit te houden vraagt wel om goede verzorging. Regelmatig licht poetsen of schoonmaken met een zachte doek is een eerste stap. Smetteloze, witte sneakers vragen af en toe ook om een speciaal schoenpoetsmiddel. Kleinere vlekken of strepen op het leer kun je vooraf verwijderen met een lichtgekleurde, zachte (schone) gum. Zet niet teveel druk om het leren oppervlak niet te beschadigen.

Hardnekkige vlekken kun je het beste verwijderen met speciale schoen- of leerreinigers, zoals de Carbon Complete All-In-One foam van Collonil. Het zorgt voor reiniging, verzorging en milde bescherming van bijna alle type bovenmaterialen, waaronder ook gladleer. Breng de Collonil foam aan met het meegeleverde sponsje of gebruik een zachte doek als je een ander type leerreiniger gebruikt. Zet niet teveel druk en gebruik kleine, draaiende bewegingen. De reinigingscrème is ook veilig voor de zijkanten van de buitenzool.

Na voldoende droogtijd (minimaal een kwartier) dien je het leer te behandelen met een verzorgingsproduct, zoals de Collonil Carbon Gold verzorgingscrème. De crème voedt het leer met belangrijke oliën om het leer soepel en langer mooi te houden. Bovendien reinigt de verzorgingscrème mild en maakt het leer beter beschermd tegen water. Na het schoenpoetsen moet je het leer nog napoetsen met een zachte schoenborstel.

Gebruik voor witte schoenen een kleurloos verzorgingsproduct.

Hoe kun je witte suède sneakers het beste reinigen?

Witte suède schoenen poets je het best regelmatig met een speciale borstel voor suède of nubuck. Voor grovere vlekken helpt een voor suède geschikt reinigingsmiddel, zoals de Carbon Complete schoenverzorging van Collonil. Zorg er altijd voor dat je het hele oppervlak behandelt en niet alleen op de plek van de vlek. Anders heb je de kans dat er lichte vlekken ontstaan.

Bij suède is het extra belangrijk dat je schoen regelmatig inspuit met een impregneerspray tegen vuil en vocht. Dit is belangrijk omdat suède dankzij open poriën en vezels makkelijk water opneemt en vasthoudt. Met een speciale suèdeborstel kun je de fijne structuur van het suède weer terugbrengen.

Hoe kun je witte sneakers beschermen tegen vuil?

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor het beschermen van je witte sneakers. Door ze regelmatig, en sowieso voor het eerste gebruik, in te spuiten met een impregneerspray. Je kunt hiervoor gebruik maken van de Collonil Carbon Pro impregneerspray. Het beschermt je witte sneakers tegen vuil, vocht en vlekken. Je houdt ze langer wit en schoon, want door de impregneerspray, ook wel waterafstotende spray genoemd, hecht vuil moeilijker en glijdt het water meteen van de sneaker. Voor optimaal resultaat kun je deze handeling het best regelmatig herhalen. Zo geniet je langer van je witte sneakers.

Wat gebeurt er als je witte sneakers in de wasmachine stopt?

Witte schoenen schoonmaken in de wasmachine is meestal geen goed idee. Door de hitte en het wasmiddel kan de lijm losraken en het resulteert meestal in lelijke gele randen aan de schoenen.

Nieuwe sneakers kopen?

Zijn je witte sneakers niet meer te redden en ben je op zoek naar nieuwe sneakers? Neem dan eens een kijkje in onze collectie damessneakers of herensneakers voor een aanbod sneakers van merken als Birkenstock, HEYDUDE, Jan Jansen Amsterdam, KEEN, Toni Pons en Carmela.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen