De ideale schoenen om mee te nemen op reis

De zoektocht naar de ultieme reis schoenen is een uitdaging die iedere reiziger kent. We willen allemaal die perfecte schoen vinden die zowel stijlvol, comfortabel, veelzijdig en duurzaam is, geschikt voor elke situatie en bestemming. Maar bestaat er zoiets als de ‘perfecte’ reisschoen? Laten we de fijne kneepjes van dit onderwerp onder de loep nemen.

Op zoek naar ideale reisschoenen

Waar moeten reisschoenen aan voldoen?

Wanneer je een vakantie hebt geboekt, dan zijn er verschillende factoren die bepalen welk type schoen(en) je nodig hebt. Denk hierbij aan het klimaat en het weer, de activiteiten die je van plan bent te gaan doen, hoeveel je moet lopen en het terrein waarop je zult lopen.

Hiervoor is het belangrijk om te letten op de volgende criteria:

  1. Draagcomfort: bij het kiezen van reisschoenen zijn er verschillende criteria om rekening mee te houden. Het eerste en belangrijkste is ongetwijfeld het draagcomfort. Je wilt niet eindigen met pijnlijke voeten na een dag van ontdekken en avonturen. Net zo min dat je gedurende de dag hele tijd irritaties hebt van de schoenen. Dit betekent een goede pasvorm, voldoende demping en ondersteuning.
  2. Veelzijdigheid: naast comfortabel, moeten ze natuurlijk ook veelzijdig zijn. Je zoekt naar de ideale schoenen om mee te nemen op vakantie en het liefst neem je zo weinig mogelijk mee. Een veelzijdige schoen dit geschikt is voor zoveel mogelijk activiteiten zou dus perfect zijn. Daarom is het goed om van tevoren te bedenken wat je van plan bent allemaal te gaan ondernemen op je vakantiebestemming, vooral al je reist met het vliegtuig, de bus of de trein. Je hebt immers beperkte ruimte en gewicht wat je mee mag nemen. Ga je nieuwe steden ontdekken, wandelen in de bergen, veel activiteiten ondernemen in en rondom het water, of wordt het een echte relax-vakantie?
  3. Duurzaamheid: als je dan comfortabele en veelzijdige schoenen gevonden hebt, dan wil je natuurlijk ook dat ze duurzaam zijn. Het is tenslotte erg vervelend als je in ineens last hebt van een kapotte schoen zoals een zool wat loslaat. Je schoenen moeten bestand zijn tegen de vele uitdagingen van reizen. Neem je oudere schoenen mee die je normaal niet veel draagt, check deze dan eerst of ze nog goed zijn. Zorg dat je daarna nog tijd hebt om eventueel een nieuw paar schoenen te kopen en bij voorkeur ook in te lopen.
  4. Compact & lichtgewicht: tot slot zijn er nog het formaat en gewicht. Bij reisschoenen extra belangrijke factoren om rekening mee te houden. Lichtgewicht schoenen zijn makkelijker mee te nemen tijdens je reizen, of je nu aan het wandelen bent, van hotel naar hotel beweegt, of ze in je draagtas stopt om ze later op de dag te kunnen verwisselen met ander schoeisel.

    Bovendien hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen strikte limieten voor het gewicht van bagage dat je mee mag nemen. Lichtere schoenen kunnen helpen om te zorgen dat je binnen deze limieten blijft en eventuele extra kosten voor overgewicht voorkomt. En je wilt natuurlijk voorkomen dat je schoenen alle ruimte in je koffer of backpack opslokken, dus je neemt het liefst ook zulke compact (en flexibel) mogelijke schoenen mee.

    Wist je dat lichte schoenen vaak ook comfortabeler zijn om langere tijd te dragen, vooral als je veel wandelt. Zware schoenen kunnen je voeten en benen sneller vermoeien, wat kan leiden tot ongemak en vermoeidheid.

Op zoek naar ideale schoenen om mee te nemen op vakantie

Nu weten we waar goede reisschoenen aan moeten voldoen, maar kunnen we nu concluderen of de ultieme reisschoen bestaat? Het antwoord is, zoals bij zoveel dingen, het hangt ervan af. Voor sommige reizigers zou een paar hoogwaardige wandelschoenen voldoen aan de meeste van de bovengenoemde criteria, en daarmee de ultieme reisschoen kunnen zijn. Maar voor anderen zou een paar lichtgewicht sneakers of waterbestendige sandalen de voorkeur kunnen hebben.

Wat alle ervaren reizigers echter eens zijn, is dat comfort bovenaan de lijst van prioriteiten zou moeten staan. Een stijlvolle schoen die blaren of pijnlijke voeten veroorzaakt, of erger nog, geen veilige grip biedt op outdoor terrein, is de vijand van elke reiziger. Een stijlvolle schoen om mee gezien te worden op de boulevard, en te matchen met je favoriete outfit, zul je dus als extra paar schoenen mee moeten nemen in je bagage. Fashionable schoenen zijn nou eenmaal niet de ideale reisschoenen. Dit betekent echter niet dat er geen veelzijdige schoenen bestaan voor reizigers, die er ook stijlvol uitzien.

Lichtgewicht schoenen met de ultieme vakantielook

HEYDUDE schoenen zijn een goed voorbeeld van comfortabele, lichtgewicht (reis)schoenen, die er ook nog eens stijlvol uitzien. Het merk heeft een uitgebreide collectie low-top mocs met een eigentijdse uitstraling voor de perfecte vakantielook. Ze bieden veel comfort, bijna als blootsvoets rondlopen, maar wel met de bescherming van een dichte schoen en een goede zool die voldoende demping en grip biedt op diverse ondergronden. Het maakt ze een goed en lichtgewicht alternatief voor de populaire sneaker. Bovendien zijn HEYDUDE schoenen gemaakt met ademende materialen en kunnen ze gewassen worden. Dit maakt het prima allrounders om mee te nemen op reis. Ze zijn ook nog eens flexibel en super licht, zodat ze nauwelijks gewicht toevoegen aan je bagage. Bijna de perfecte reisschoen, mits je geen bergtochten of dagelijks lange wandelingen gaat maken. Dan kies je toch beter voor wandelschoenen.

Allround wandelschoenen

Wandelschoenen zijn onmisbaar voor trektochten, wandelen in de natuur, vakanties in de bergen en andere outdoor activiteiten. Ze bieden hiervoor de grip, ondersteuning en bescherming van je voeten die je nodig hebt. Als je kiest voor lichtgewicht wandelschoenen, dan kun je ze ook prima dragen als je een stad gaat verkennen of lange veel loopt over hoofdzakelijk verhard terrein en goed onderhouden paden.

Ga je uitdagende bergtochten maken met veel hoogtemeters en/of ruig terrein, dan kies je beter voor hoge, stevige wandelschoenen. Ze bieden betere ondersteuning van je enkels. Bedenk wel dat ze zwaarder zijn, dus minder geschikt om lange afstanden mee af te leggen over vlakker terrein met voornamelijk goed onderhouden paden. Het is dan bij elke stap die je zet onnodig gewicht, wat zorgt voor sneller vermoeide benen door het extra gewicht.

Ben je op zoek naar goede allround wandelschoenen, kies dan voor licht en soepel. Lomer heeft een uitgebreide collectie wandelschoenen die er ook nog eens stijlvol uitzien, zodat je je sneakers thuis kunt laten. Lomer wandelschoenen zijn uitgevoerd met gerenommeerde Vibram zolen voor een optimale balans tussen grip, stabiliteit en demping. En zoek je waterdichte schoenen, kies dan voor een model met ademend en waterdicht MerTex membraan om je voeten droog te houden bij regenbuien en modderige paden. Ook zijn er modellen geschikt voor gebruik bij hoge temperaturen. Luchtdoorlatende uppers van canvas met katoenen voering houden je voeten koel.

Waterbestendige sandalen met gripvaste zolen

Je gaat backpacken, op zoek naar avontuur in een warm klimaat en hierbij veel activiteiten ondernemen in of rondom het water. Dan wil je het liefst luchtig schoeisel meenemen dat tevens bestand is tegen water. Je hebt natuurlijk speciale waterschoenen, maar deze blinken niet uit in draag- en loopcomfort. Je zit dan ook meteen weer met een extra paar schoenen om mee te nemen. De ruimte in je backpack is al beperkt, dus de schoenen moeten multifunctioneel zijn. Waterbestendige sandalen zijn dan ideaal.

Verwacht je tropische regenbuien en veel water en rotsachtig terrein te trotseren, dan zijn outdoor sandalen van KEEN de ideale reisschoenen voor jou. Veel modellen zijn waterbestendig, sneldrogend, bieden bescherming voor je tenen en hebben zolen voor grip op gevarieerd - en nat - terrein. Ze zijn ook comfortabel om mee rond te lopen, waardoor je ze gerust een hele dag draagt.

Slippers

Een vakantie naar de zon is natuurlijk niet compleet zonder slippers. Je gaat er natuurlijk geen afstanden mee lopen, maar ze zijn natuurlijk perfect voor naar het strand en 's avonds slenteren over de boulevard en door een pittoresk stadje. Ze zijn licht en luchtig, waardoor je voeten kunnen ademen in de hitte. En wees eerlijk, slippers zorgen al meteen voor het vakantiegevoel. Helemaal als je kiest voor stijlvolle exemplaren, zoals de slippers van Uzurii of Lazamani. Als je ze ziet, dan wil je ze toch meteen inpakken?

Toch liever een andere schoen?

Hopelijk hebben we je met bovenstaande een handje kunnen helpen om de ideale schoen(en) te vinden voor jouw reis, zonder je hele schoengarderobe mee te nemen. Natuurlijk blijven er nog andere schoenen over die ook ideaal zijn voor vakanties.

Ga je niet de bergen of natuur in, maar heb je wel veel wandelkilometers op de planning staan? Sneakers zijn bijvoorbeeld geweldig voor stedentrips of het ontdekken van pittoreske dopjes in je vakantieregio. Ze zijn comfortabel en bieden bescherming voor je voeten. Sneakers voor dames en sneakers voor heren zijn casual/sportief, dus je combineert ze gemakkelijk met veel outfits.

Een andere populaire schoen is de espadrille. Ze zijn perfect voor zomerse bestemmingen. Espadrilles hebben een luchtig draagcomfort en zien er ook nog eens super leuk uit. Kijk maar eens naar de collectie espadrilles van Toni Pons. Als je ruimte over hebt, zeker een schoen om in te pakken voor de zwoele zomeravonden op het terras en slenteren over de boulevard.

In een andere blog vertellen we je graag meer over schoenen voor een strandvakantie.

Extra tips voor schoenen meenemen op reis

Als je meerdere paren schoenen inpakt, dan is het een goed idee om ze in schoenzakken te stoppen. Het voorkomt dat ze andere items in je bagage vuil maken. Zijn je schoenen nat geworden, laat ze dan eerst opdrogen voordat je ze inpakt. Kies wel voor luchtdoorlatende zakken en stop ze nooit in plastic tasjes. De schoenen kunnen dan niet ademen en gaan hierdoor stinken.

Voordat je op reis gaat, is het aan te raden om je schoenen te impregneren met een waterafstotende spray. Hiermee breng je een extra beschermlaagje aan tegen vuil en vlekken.

Heb je nieuwe schoenen aangeschaft, vergeet dan niet om ze eerst in te lopen. Dit verkleint de kans op blaren en pijnlijke voeten tijdens je vakantie.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen