Schoenen voor een strandvakantie

In onze vorige blog hebben we het al gehad over de ideale reisschoenen. De zoektocht naar multifunctionele schoenen die geschikt zijn voor zo veel mogelijk activiteiten op reis, met comfort en praktische zaken voorop. Interessant voor reizen met zo weinig mogelijk bagage/gewicht. Maar als je een strandvakantie op de planning hebt staan, dan zal de keuze bij andere schoenen liggen.

Wanneer je de koffer inpakt voor je vakantie, dan is het kiezen van de juiste schoenen voor een strandvakantie net zo belangrijk als het inpakken van je zwemkleding, zonnebrandcrème en je favoriete zomeroutfits. Van zand tussen je tenen tot avondwandelingen langs de branding, je schoenen spelen een grote rol in comfort en stijl.

Het eerste waar je aan denkt bij schoenen voor een strandvakantie zijn natuurlijk slippers. Ze zijn licht, luchtig en gemakkelijk aan en uit te trekken, ideaal voor luie dagen op het strand. Slippers kunnen ook stijlvol zijn. Kies voor een paar met opvallende kleuren, mooie decoraties of stijlvolle patronen om je outfit een vrolijke touch te geven. Bekijk hiervoor eens de collectie flip-flops van Uzurii of de waterbestendige EVA-modellen van Birkenstock.

Ook de slippers en sandalen van Lazamani zijn super stijlvol en perfect om mee te nemen op je strandvakantie. Door het gebruik van suède voetbedden en leren uppers zijn we wel minder geschikt voor het dragen nabij het water of in het zand. Echter zijn ze onwijs leuk voor de zwoele zomeravonden in de stad, slenteren over de boulevard of het bezoeken van leuke marktjes. Ze zijn elegant, eigentijds, comfortabel, maar bovenal stijlvol te combineren met al je zomeroutfits.

Lazamani slippers

Hoewel dames slippers of heren slippers de meest voor de hand liggende keuze zijn als schoenen voor je strandvakantie, zijn ze niet altijd de meest comfortabele optie. Vooral als je ook van plan bent veel te wandelen. De beste keuze zijn dan natuurlijk wandelschoenen, maar we begrijpen dat je wandelschoenen niet snel zal inpakken voor een strandvakantie. Sandalen met een goed voetbed zijn dan een goede keuze. Ze bieden meer ondersteuning dan slippers en kunnen net zo stijlvol zijn.

Waterbestendige outdoor sandalen zijn een andere praktische keuze als schoenen voor je strandvakantie. Ze zijn ideaal voor wateractiviteiten of een stevige wandeling langs de kust. Zoek naar modellen met een sneldrogend en ademend materiaal voor extra comfort, zoals de outdoorsandalen van KEEN. Ze zijn ook ideaal voor bestemmingen met kiezelstranden of rotsen in het water.



Vergeet ook niet een paar stijlvolle zomerschoenen in te pakken voor je strandvakantie. We hadden het hierboven al over Lazamani slippers en sandalen, maar een mooi paar espadrilles of sleehakken mogen ook niet ontbreken aan je bagage. Ze zijn perfect voor zomerse avonden uit of romantische diners bij zonsondergang. Ze geven je outfit een chique upgrade zonder in te boeten aan comfort. Bij Bartogi vind je niet alleen espadrilles voor dames, maar we hebben ook stijlvolle heren espadrilles in het assortiment.

Bij het kiezen van schoenen voor eenstrandvakantie, is het ook belangrijk om duurzaamheid in gedachten te houden. Zout water en zand kunnen hard zijn voor schoenen, dus kies voor materialen die bestand zijn tegen deze omstandigheden. Slippers, sandalen en schoenen van leer kun je dus beter op je hotelkamer laten staan als je het water gaat opzoeken. Dankzij de luxe uitstraling zijn ze perfect voor de zwoele avonden. Overdag naar het zwembad of strand kies je dan beter voor synthetische materialen zoals rubber, EVA, polyester of gerecycled PET.

Schoenen voor een strandvakantie moeten daarnaast gemakkelijk te reinigen zijn. Modderige paden, zand en zee kunnen je schoenen snel vies maken. Kunststof materialen zijn gemakkelijk af te spoelen en drogen snel. KEEN sandalen zijn luchtig, waterbestendig, sneldrogend en makkelijk schoon te maken. Ideaal om in te pakken voor je strandvakantie dus. Bovendien zijn ze comfortabel, wat nog altijd de belangrijkste factor is bij het kiezen van schoenen.

Het kiezen van de perfecte schoenen voor je strandvakantie hoeft geen stressvolle taak te zijn. Door rekening te houden met je geplande activiteiten kun je de juiste schoenen vinden die voldoen aan je vereisten op gebied van gemak, stijl en comfort. Pak zowel praktische als stijlvolle schoenen in, dan heb je schoenen voor overdag naar het strand/zwembad, voor in de avonduren en voor eventuele dagtrips. Heb je ruimtegebrek? Lees dan eens onze blog over de ideale reisschoenen.

Pak je koffer in, trek je favoriete schoenen voor je strandvakantie aan en geniet van de zon, het strand en de zee.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen