Outdoor-avonturen met KEEN: ontdek de beste outdoor schoenen voor elk terrein

De natuur roept! Of je nu de ruige bergen intrekt, een rustige wandeling maakt langs het strand, of de kronkelige paden van een regenwoud verkent, je voeten verdienen het allerbeste. De keuze voor de juiste outdoor schoenen kan het verschil maken tussen een onvergetelijk avontuur en een dag vol blaren en andere irritaties. Daarom duiken we met deze blog in de wereld van outdoor schoenen en sandalen van KEEN, zodat jij weet welke te kiezen voor al jouw avontuurlijke reizen die nog op de planning staan!

Waarom outdoor schoenen van KEEN?

Wereldwijd behoort KEEN tot de top vijf outdoormerken, maar in Nederland is het merk (nog) relatief onbekend. Toch is dit jammer, want KEEN maakt schoenen - met respect - voor waar ze zelf van houden: de natuur en het outdoor leven. Dit heeft geresulteerd in een ruime collectie outdoor schoenen met een duurzaam karakter. PFC-vrije producten, het gebruik van herbruikbare materialen en leer van LWG-gecertificeerde leerlooierijen.

Bovendien is het merk zeer innovatief en hebben ze hun eigen technologieën ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij met KEEN outdoorschoenen veilig, comfortabel en zelfverzekerd op pad kunt gaan om te genieten van al je avonturen, dichtbij huis of op zoek naar bucketlist ervaringen elders in de wereld. Voorbeelden hiervan zijn het KEEN.DRY membraan voor ademende en waterdichte schoenen, KEEN.ALL-TERRAIN zolen voor de beste grip op allerlei ondergronden die je tegen kunt komen en KEEN.CURVE voor de meest soepele wandelervaring die je ooit met wandelschoenen hebt ervaren.

Met KEEN outdoorschoenen ben je verzekerd van goed en comfortabel schoeisel voor al jouw outdoor avonturen. KEEN maakt immers producten voor waar ze zelf van houden; schoenen voor mensen die houden van het outdoor leven. KEEN noemt zichzelf daarom ook wel een 'love-brand'. En dat bereik je alleen als je zelf begrijpt waarvoor, en voor wie je het doet.

Wandelen in de bergen: stabiliteit en grip

Bergwandelingen stellen specifieke eisen aan je schoeisel. Je wilt stabiliteit voor de ruige ondergrond en grip voor die steile hellingen. Hierbij zijn hoge wandelschoenen, zoals de populaire KEEN Targhee, Ridge Flex en Pyrenees, ideaal. Ze bieden stevige enkelsteun en hebben een robuuste zool die perfecte grip biedt op rotsachtige ondergronden en uitdagende bergpaden.

Struinen door het bos: comfort en bescherming

Voor boswandelingen wil je comfortabele outdoorschoenen die je voeten beschermen tegen wortels en stenen. Een outdoor schoen met goede demping en een zool met een goed profiel, zoals de KEEN NXIS of Terradora schoen, is hier perfect voor. De ademende materialen zorgen er bovendien voor dat je voeten droog en fris blijven.

Verkenning van het strand: luchtigheid, flexibiliteit en sneldrogend

Niets voelt zo vrij als met blote voeten op het zand lopen. Maar voor wie graag langere afstanden aflegt of rotsachtige kusten verkent, zijn sandalen zoals de KEEN Newport H2, UNEEK, CNX en Terradora sandalen een uitkomst. Ze bieden de nodige bescherming, terwijl ze toch dat heerlijke luchtige gevoel behouden. Bovendien drogen ze snel na een duik in de zee!

KEEN Uneek

Canyoning en raften: grip, bescherming en waterbestendig

Als je een avontuurlijke reiziger bent is de kans groot dat je het avontuur van canyoning, raften of andere sportieve activiteiten in en rondom het water gaat opzoeken. Je wilt dan luchtig outdoorschoeisel aan dat stootbescherming biedt, snel opdroogt en grip biedt op natte, rotsachtige ondergronden. De KEEN Newport H2, Arroyo, SOLR, CNX en Terradora sandalen zijn hiervoor de perfecte outdoor schoenen.

KEEN Newport H2 Outdoor Sandalen


Avonturen in de stad: stijl en functionaliteit

Wie zegt dat outdoor schoenen niet stijlvol kunnen zijn? Voor stadse avonturen waar je zowel comfort als stijl nodig hebt, zijn er genoeg opties. Denk aan hybride schoenen, die het beste van beide werelden combineren. Ga je bijvoorbeeld voor de sportieve stijl van de WK400 of de trend van dit moment, de UNEEK? Kies voor een van de modellen die eruit zien als casual schoenen, maar het zou geen KEEN zijn als het echte outdoor schoenen zijn waarmee je net zo makkelijk het avontuur in de natuur kunt opzoeken.

Tropische regenwouden: waterbestendig en ademend

Als er één plek is waar je voeten zowel nat als zweterig kunnen worden, dan is het wel het regenwoud. Gelukkig zijn er ook voor de vochtige jungle paden geschikte outdoor schoenen. De KEEN Whisper sandaal, met zijn waterbestendige eigenschappen en uitstekende luchtventilatie, is een uitstekende keuze voor dergelijke vochtige omgevingen.

Woestijnreizen: bescherming en isolatie

De zinderende hitte van de woestijn vereist een speciaal soort schoen. Eentje die je voeten beschermt tegen het hete zand en rotsen, maar tegelijkertijd isolatie biedt tegen de hitte. Een goed geventileerde, maar dichte schoen met een dikke zool is hierbij cruciaal.

Wat maakt KEEN outdoor schoenen populair?

KEEN is wereldwijd een gerespecteerd en populair outdoormerk om diverse redenen:

  1. Innovatief design: KEEN heeft de outdoor markt veroverd met zijn unieke ontwerpen. Een goed voorbeeld hiervan is de KEEN Newport sandaal, een hybride tussen een sandaal en een schoen, die revolutionair was in zijn segment. Een ander goed voorbeeld is de UNEEK met als basis twee koorden en een zool. Het heeft gezorgd voor een schoen met de luchtigheid van een sandaal en een pasvorm dat zich perfect aanpast naar de voet. Het ontwerp met de koorden is tegenwoordig een waar fashion-item, dat ook nog eens bijzonder praktisch is.
  2. Duurzaamheid: KEEN-producten staan bekend om hun robuustheid en lange levensduur. Dit maakt ze ideaal voor intensief outdoor gebruik.
  3. Comfort: KEEN outdoor schoenen zijn niet alleen functioneel, maar ook comfortabel. Ze hebben vaak een breder voetbed en extra ruimte voor de tenen, wat velen als comfortabel ervaren. Bovendien bieden ze goede ondersteuning.
  4. Bescherming: Het gepatenteerde teenbeschermingsontwerp van KEEN is slechts een van de vele functies die zijn toegevoegd om de voet te beschermen tijdens buitenactiviteiten.
  5. Milieuvriendelijkheid: KEEN heeft zich toegewijd aan het beschermen van de natuur en een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten, zodat volgende generaties nog steeds kunnen genieten van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. Dit is terug te zien in zowel hun productieprocessen als hun bedrijfsvoering. Vaak wordt er gebruikgemaakt van duurzame en gerecyclede materialen in de outdoor schoenen.
  6. Sociale betrokkenheid: Naast de natuur hecht KEEN ook veel waarde aan de mens. Ze hebben daarom ook verschillende maatschappelijke initiatieven gelanceerd.
  7. Veelzijdigheid: Het merk biedt een breed scala aan outdoor schoenen voor verschillende outdooractiviteiten, van wandelen en watersport tot dagelijks gebruik.
  8. Positieve recensies: Mond-tot-mondreclame en positieve recensies van outdoor enthousiastelingen hebben de reputatie van het merk versterkt.
  9. Prijs-kwaliteitverhouding: Hoewel KEEN outdoor schoenen niet de goedkoopste op de markt zijn, bieden ze wel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. KEEN klanten roemen de duurzaamheid en het comfort dat KEEN biedt. En wist je dat je bij Bartogi regelmatig kunt profiteren van mooie kortingen op KEEN outdoor schoenen in onze KEEN Sale?
  10. Wereldwijde aanwezigheid: Door de wereldwijde distributie en marketinginspanningen heeft KEEN een brede bekendheid en acceptatie verkregen in verschillende markten over de hele wereld.

Deze factoren samen hebben KEEN geholpen om een solide reputatie op te bouwen in de outdoor gemeenschap. De voortdurende inzet voor kwaliteit, innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft KEEN een loyale klantenbasis opgeleverd. Behoor jij hier binnenkort ook bij? Bekijk onze volledige collectie KEEN schoenen en sandalen en ervaar het zelf!

KEEN schoenen voor outdoor-fanaten

Bij KEEN zijn ze ervan overtuigd dat het buitenleven beter is dan binnen zijn. Het hoeft dan niet meteen te gaan over het bedwingen van hoge bergpieken en onbegaanbare paden of epische solo-avonturen in exotische landen. Eten en drinken bij een kampvuur, kamperen, slapen onder de sterrenhemel, wandelen, hiken, werken, elkaar helpen.... elke dag genieten van het buitenleven! Het is goed voor ons welzijn. Fysiek en mentaal. KEEN is daar om jou van het juiste schoeisel te voorzien.

"Outside is our happy place"

KEEN is niet zomaar een outdoor merk. KEEN outdoor schoenen en sandalen zijn gemaakt voor en door outdoor-fanaten.

KEEN is er voor reizigers, wandelaars, hikers, backpackers, glampers, kampeerders, fietsers, surfers, zeilers, ruiters, filmmakers, fotografen, kayakers, rafters, kanoërs, klimmers, trailrunners, vissers, geocachers, wildlife spotters, bushcrafters, festivalgangers, instructeurs, gidsen, verkenners, onderzoekers, archeologen, buitenwerkers... iedereen die wil genieten van het buitenleven.

Van maandag tot en met zondag, tijdens werk of vrije tijd, bij regen en zonneschijn, in koude en warme klimaten.

Alle activiteiten om te genieten van de natuur, ongeacht de moeilijkheidsgraad van de uitdagingen. Wat je voorkeur ook is, het belangrijkste is om te genieten van de frisse lucht, het buiten zijn en het respecteren van de natuurlijke omgeving. Met de outdoor schoenen van KEEN hoef jij je geen zorgen meer te maken over de schoenen. Je voeten worden beschermd en brengen jou veilig en comfortabel van A naar B.

Shop KEEN

Outdoor schoenen voor het hele gezin

Bij KEEN vind je schoenen voor nagenoeg elke outdoor activiteit en voor het hele gezin. Of je nu op zoek bent naar outdoor schoenen voor jezelf, je partner of voor de kinderen, bij KEEN hebben ze een collectie voor iedereen.

Natuurlijk bestel je deze voordelig online bij Bartogi, dus bekijk snel onze collecties outdoor schoenen en sandalen voor dames, heren en kinderen.

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen