De beste wandelsandalen voor outdoor activiteiten

Of je nu een ervaren hiker bent of gewoon geniet van casual wandelingen in de buurt, de keuze voor goede wandelsandalen is cruciaal voor comfort en veiligheid onderweg. In deze blog leggen we je graag uit wat essentiële kenmerken zijn, waar je op moet letten bij de aanschaf van wandelsandalen en wat goede keuzes zijn voor dames, heren en kinderen. Na het lezen van dit artikel weet precies wat voor jou de beste wandelsandalen zijn voor al jouw outdoor activiteiten.

Wat zijn wandelsandalen?

Wandelsandalen, ook wel outdoor sandalen genoemd, zijn speciaal ontworpen om ondersteuning en bescherming te bieden bij outdoor gebruik. Ze zijn robuuster dan gewone sandalen en gemaakt met duurzame materialen die bestand zijn tegen de elementen, zoals water. Een goede wandelsandaal combineert de openheid van een sandaal met de functionele kenmerken van een wandelschoen.

wandelsandalen

Belangrijke kenmerken van wandelsandalen

Goede wandelsandalen zijn gemaakt voor gebruik in de outdoor. Daarom hebben ze een aantal specifieke kenmerken die ze geschikt maakt voor veilige kilometers in de natuur. Denk hierbij aan gebruik in bergachtig gebied of in en rondom het water. Bedenk echter wel dat ze geen alternatief zijn voor wandelschoenen. Echter zijn de sandalen de perfecte keuze voor gebruik in een warm klimaat, tijdens wateractiviteiten en geschikt voor vlak tot heuvelachtig terrein.

Wandelsandalen geven meer steun dan normale sandalen. Ze hebben een prettig zittende pasvorm, zijn sneldrogend en zijn vaak gewatteerd om schuring te vermijden tijdens intensief gebruik. Een tussenzool zorgt voor extra steun en demping, en de loopzool is er voor grip op allerlei verschillende ondergronden.

  • Profielzolen

    Goede wandelsandalen zijn, net als wandelschoenen, uitgevoerd met een stevige profielzool voor goede grip op verschillende ondergronden. Kom je een keer een stevig klimmetje tegen tijdens je trail, dan ben je met wandelsandalen verzekerd van goede grip.

    Verder bestaan er ook sandalen die een speciale zool hebben voor extra goede grip op natte ondergronden en op rotsen in het water. Ideaal als je eens een bergbeekje moet oversteken en bij wateractiviteiten.

  • Waterbestendige materialen

    Omdat wandelsandalen nog wel eens in aanraking zullen komen met water, zijn ze vaak gemaakt van waterbestendige materialen. Veelal heb je de keuze tussen leren of synthetische materialen.

    Leren wandelsandalen zijn gemaakt van waterbestendig leer en bieden duurzaamheid en ademend vermogen. Synthetische materialen zijn vaak lichter en zullen sneller opdrogen.

  • Ondersteunend voetbed

    Je zult waarschijnlijk de nodige kilometers afleggen met wandelsandalen, daarom is het belangrijk dat ze een stevig voetbed hebben die je voeten goede ondersteuning geven. Let er dus goed op dat wandelsandalen zijn uitgevoerd met een anatomisch voetbed die de voetboog ondersteund. Sandalen met een vlak voetbed zijn geen wandelsandalen.

  • Goede sluitingen

    Net als een voetbed is het ook belangrijk om er op te letten dat de sandalen goede sluitingen hebben. Ze zorgen voor een goede houvast en dat je voeten goed op de plek blijven. Bij lange wandelingen wil je niet dat je voeten te veel gaan schuiven in de sandalen. Goede wandelsandalen zijn daarom met meerdere sluitingen naar je voeten aan te passen.

  • Open of dichte neus

    Wandelsandalen zijn er met zowel open- als dichte neus. Ga je ze gebruiken in de natuur waarbij je takken en rotsen tegen kun komen, dan bieden wandelsandalen met dichte neus bescherming tegen stoten, zodat je tenen altijd veilig zijn.

Hoe kies je de juiste wandelsandalen?

  1. Pasvorm: Zorg dat de outdoor sandalen goed passen met een beetje ruimte aan de voorkant om te bewegen, maar niet te veel zodat ze niet schuiven.

  2. Zool: Bedenk waarvoor je de sandalen gaat gebruiken. Ga je er mee de natuur in waarbij je oneffen ondergronden tegen kunt komen, kies dan voor een goede profielzool die grip biedt op rotsachtige ondergronden en onverharde paden. Ga je ze gebruiken voor wateractiviteiten zoals canyoning of raften, kies dan voor zolen die juist grip bieden op natte ondergronden.

  3. Materialen: Wandelsandalen zijn grofweg onder te verdelen in twee materialen, namelijk leren wandelsandalen en wandelsandalen van synthetische materialen. Wil je lichtgewicht sandalen of wandelsandalen die snel opdrogen, dan kun je beter kiezen voor synthetische wandelsandalen. Ga je liever voor robuuste sandalen die tegen een stootje kunnen of optimaal ademen, kies dan voor leren wandelsandalen.
wandelsandalen

Beste wandelsandalen dames

Voor dames zijn er wandelsandalen die stijl combineren met functionaliteit. Ideaal voor een zomerse citytrip of avonturen op en naast het water. Hieronder enkele voorbeelden van dames wandelsandalen voor al jouw avonturen.

KEEN Whisper wandelsandalen

Loop overal naartoe in deze lichtgewicht wandelsandalen van KEEN. De trail- en waterbestendige sandaal trek je eenvoudig aan dankzij de elastische koordsluiting, terwijl je voeten worden ondersteund door het anatomische voetbed van schokabsorberend schuim. De rubberen loopzool is er voor grip, ook op natte ondergronden, terwijl de polyester upper sneldrogend is en nauwelijks gewicht toevoegt.

KEEN Uneek sandalen

Van trendy sandaal in de stad tot praktische watersandaal, de Uneek is uniek vorm en functionaliteit. Het begint al met het geweldige draagcomfort door losse koordverbindingen die meebewegen met je voeten, zonder in te leveren op ondersteuning. Als je zoekt naar een hybride schoen voor op vakantie, dan is de Uneek wat je zoekt.

KEEN Astoria West wandelsandalen

KEEN’s originele hybride sandaal met verhoogde zool en een pasvorm die speciaal is aangepast op de gemiddelde damesvoet. Het is een model die alles heeft wat je van een multifunctionele wandelsandaal mag verwachten. Een zool voor maximale grip op (natte) ondergronden, licht van gewicht, sneldrogende materialen, teenbescherming en een snelle en betrouwbare koordsluiting. De schokabsorberende zool biedt demping bij elke stap en je voeten worden ondersteund voor urenlang draagplezier.

Shop wandelsandalen dames

Beste wandelsandalen heren

Op zoek naar degelijke wandelsandalen heren? Sandalen waarmee je het avontuur kunt opzoeken, zonder meteen logge wandelschoenen te hoeven dragen. Hieronder enkele goede heren outdoor sandalen voor elk avontuur en voor de vakantiedagen waarbij je niet weet wat je te wachten staat.

KEEN Newport H2 wandelsandalen

De Newport H2 is al jarenlang een bestseller in de collectie van KEEN. Niet zo gek, want de sandaal is perfect voor gebruik in het water, maar net zo goed voor een stevig klimmetje op onverharde ondergrond. Je tenen worden beschermd door de robuuste dichte neus en sneldrogende materialen met anti-odor maakt ze snel gereed voor het volgende gebruik, zonder nare luchtjes. Aantrekken gaat heel eenvoudig met dank aan de elastische koordsluiting die tevens garant staat voor maximale houvast tijdens al je outdoor avonturen. Een loopzool met multidirectioneel profiel biedt goede grip, ook op natte ondergronden en op rotsen in het water.

KEEN Uneek sandalen

Van casual sandaal voor gebruik in de stad tot praktische watersandaal in de natuur en aan het strand, de Uneek begeleidt je comfortabel in stijl. De losse koordverbindingen zorgen voor luchtigheid en maximaal comfort, zonder in te leveren op ondersteuning van een schoen. Een perfecte keuze voor avontuurlijke vakanties.

KEEN Arroyo wandelschoenen

Toch op zoek naar wandelschoenen heren, maar het liefst wel met het luchtige dat sandalen te bieden hebben? Dan is de KEEN Arroyo er voor jou! De schacht van de wandelschoenen zijn gedeeltelijk open, waarmee het zowel de voordelen heeft van sandalen als wandelschoenen. Luchtig en toch met de volledige ondersteuning van lage wandelschoenen. Waterbestendig, sneldrogend en een robuuste zool voor maximale grip op alle ondergronden, ook in bergachtig gebied.

Shop wandelsandalen heren

Beste wandelsandalen kinderen

Knotch Creek outdoor sandalen

Tijdens avonturen in de natuur wil je natuurlijk dat de voetjes van je kinderen de juiste bescherming krijgen. De Knotch Creek sandalen omsluiten de gehele voet en zijn uitgevoerd met een goed voetbed voor ondersteuning, een dempende tussenzool en een profielzool voor goede grip op verschillende ondergronden. Spelen in en nabij het water zijn geen enkel probleem, want de sandalen zijn waterbestendig en sneldrogend. Al met al een perfecte schoen voor alle avontuurlijke kinderen.

Seacamp sandalen

Dé bestseller van KEEN onder de sandalen voor kinderen, de Seacamp. De hybride sandalen zijn de perfecte metgezel voor avontuurlijke kinderen op vakantie, kamp, in de speeltuin, thuis, een dag naar zee, noem maar op. Echte watersandalen die een robuuste zool hebben voor verhard en onverhard terrein, waarbij de teentje goed worden beschermd door de rubberen neuskap. Aantrekken gaat heel eenvoudig dankzij de elastische koordsluiting en extra klittenbandsluiting voor maximale houvast.

Shop wandelsandalen kinderen

Onderhoud en verzorging van wandelsandalen

Outdoor sandalen krijgen het vaak zwaar te verduren, daarom is het belangrijk om ze goed te onderhouden om de levensduur van je sandalen te verlengen. Reinig ze na elk gebruik, vooral als ze modderig zijn geworden, en behandel leren wandelsandalen met een geschikte conditioner.

Wij raden aan om voor het eerste gebruik en daarna met enige regelmaat de sandalen in te spuiten met vuil- en waterafstotende spray. Hiermee breng je een extra beschermlaag aan.

Zijn je sandalen nat geworden en wil je ze laten drogen, doe dit dan niet bij een warmtebron of in de zon. Laat ze in de schaduw en uit de buurt van bijvoorbeeld een radiator drogen aan de lucht. Dit verkleint de kans op droogtescheurtjes en zolen die gaan loslaten.

Veelgestelde vragen over outdoor sandalen

Kan ik met wandelsandalen in het water?

Ja, veel modellen zijn waterbestendig en ontworpen om snel op te drogen.

Zijn er wandelsandalen die ook geschikt zijn voor stedelijke omgevingen?

Jazeker, er zijn ook elegante wandelsandalen waarop je comfortabel veel kunt lopen in de stad en die je stijlvol onder je casual zomeroutfit kunt dragen.

Zijn wandelsandalen geschikt voor beklimmingen?

Tot op zekere hoogte. Er zijn wandelsandalen met dichte neus en goede zolen waarmee je prima een beklimming kunt doen. Echter zijn het geen wandelschoenen, laat staan volwaardige bergschoenen. Wandelsandalen bieden niet de bescherming en ondersteuning voor veel hoogtemeters.

Kan ik sokken dragen in wandelsandalen?

Het combineren van een wandelsandaal met een goed paar sokken is natuurlijk niet het toppunt van mode, maar voor diegenen die sandalen aanschaffen voor het buitenleven is het soms wel een onmisbare combinatie. De temperatuur kan soms snel dalen en dan bieden de sokken bescherming tegen de kou. In ruiger terrein bieden ze tevens net even wat extra bescherming in de open sandalen. Een ander voordeel van sokken dragen in open sandalen is om bescherming te bieden tegen beestjes. Of je het mooi vind of niet, soms zijn goede sokken toch de perfecte partner in outdoor sandalen.

Wandelsandalen bestellen bij Bartogi?

Het kiezen van de juiste wandelsandalen kan je outdoor ervaring aanzienlijk verbeteren. We hopen je met deze blog op weg te hebben geholpen om de juiste wandelsandaal te vinden.

Bekijk onze collectie wandelsandalen dames, wandelsandalen heren en outdoor sandalen kinderen op bartogi.nl en bereid je voor op je volgende avontuur met het beste paar aan je voeten!

Je winkelwagen

Sale

Product title

Product description

Color name Kleur:

Size Maat:

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Gratis verzending
Afrekenen